Press "Enter" to skip to content

IT-alan start-up -yritykset

IT-ala on ollut Suomessa merkittävä työllistäjä jo vuosikymmeniä. Tämä tekijä johtuu pääasiassa siitä, että kotimaan menestynein yritys on ollut Nokia. Vaikka kyseisellä pörssiyhtiöllä menee nykyään selkeästi heikommin kuin sen kulta-aikoina, on se luonut vankan pohjan IT-alan osaamiseen. Kansainväliset rahoittajat ovat kiinnostuneita ydinosaamisesta, jota maassa on tarjolla runsaasti.

Start-up -yritykset ovat nousseet irtisanomisien pohjalta

Oulun seudulla on ollut todella haastavia tilanteita viimeisten vuosien aikana, kun Nokia on tehnyt suuria massairtisanomisia. Vaikka työttömyys alueella on ollut ajoittain hyvin suuri, on kasvukeskus selviytynyt siitä hienosti. Nämä irtisanotut ovat perustaneet uusia IT-alan start-up -yrityksiä, jotka ovat kasvaneet kovaa vauhtia. Osaajista onkin tällä hetkellä pulaa erityisesti ohjelmistoalalla. Tällä hetkellä Oulu vetää puoleensa kansainvälisiä investointeja korkealla osaamistasolla.

Tällainen esimerkki on nähty mm. entisen nokialaisen perustama Spinfy, jossa tehdään lapsille sovelluksia mobiililaitteille. Se erottautuu kilpailijoistaan sovittamalla peleihin suomalaisia elementtejä, mm. Muumeista tuttuja hahmoja.

Peliala on merkittävä työllistäjä Suomessa

Peliala on noussut jättimäiseksi alaksi kotimaassa. Yrityksiä nousee jatkuvasti, sillä viimeisten vuosien aikana Suomeen on syntynyt satoja pelifirmoja. Tunnetut esimerkit ovat inspiroineet monia ihmisiä siirtymään alalle.

Supercell on todellinen huipputekijä, joka sai aikaan strategisella muutoksella jättimäisen kasvun. Sen menestyspelit ja persoonallinen organisaatiokulttuuri ovat luoneet pohjan, jonka perusteella se on noussut laajaan kansainväliseen menestykseen. Ilkka Paananen onkin tunnettu esimerkki yrittäjänä, joka haluaa vaalia Suomen kasvua ja edesauttaa alan kehittymistä.

Rovio on toinen huippunimi, joka nosti itsensä pienestä start-up -yrityksestä jättimäiseen menestykseen. Sympaattinen Angry Birds -peli on saanut suosiota ympäri maailman. Viimeisin villitys on ollut elokuva, joka on saavuttanut huippumenestyksen. Yhtiö on tehnyt upeaa jälkeä rikkomalla rohkeasti rajoja ja kokeilemalla uusia ratkaisuja.

Terveydenhuollon teknologia vetää rahoittajia

Terveydenhuollon teknologia on houkuttanut monia ihmisiä alalle. Tämä sektori kuuluukin kärkihankkeisiin, joita viedään Suomesta maailmalle. Finpro ja Tekes järjestävät aktiivisesti tapahtumia, joiden kautta start-up -yritykset pääsevät esille kansainvälisellä tasolla. Tekijöille on asetettu kovia odotuksia mm. sovellusten ja erilaisten teknologialaitteiden avulla.

Terveydenhuollon teknologia tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia, sillä väestön ikääntyminen asettaa kansainvälisiä haasteita. Tämän johdosta mm. puettavan teknologian yleistyminen on tapahtunut vauhdilla. Monet IT-alan start-up -yhtiöt etsivätkin ratkaisuja, joiden avulla ihmiset voivat saada asua pidempään kotona etäseurannan avulla. Näihin yrityksiin kuuluvat esimerkiksi kuopiolainen Mega Elektroniikka, joka hakee langattomia ratkaisuja potilaiden monitoroinnissa.

Perustaisitko IT-alan yrityksen?

IT-alalla riittää tilaa uusille innovaatioille. Alasta kiinnostuneita ihmisiä varten on luotu helppo opas yrityksen aloittamiseen, joka tarjoaa lisää vinkkejä. Yrityksen pyörittäminen ei kuitenkaan ole helppoa. Kun miettii asian tarkasti ja suunnittelee erilaisia visioita, on mahdollisuus menestymiseen huomattavasti suurempi.